Kialakult a Nyílt Fórum mezőnye - Januárban Zalaegerszegen folytatódik a program

Shakespeare today (forrás: LA WEEKLY)

A megújult Nyílt Fórum drámafejlesztési programjának részvevőiről kétlépcsős válogatás után született meg a döntés. A következő, 2017. január 5-e és 8-a között Zalaegerszegen tartandó fordulón Bán Zsófia, Fazekas Máté, Fridl Viktória, Kovács Dominik és Kovács Viktor, Kucsov Borisz, Maros András, Szilágyi Eszter Anna és Znajkay Zsófia vesznek részt színdarabjaikkal.

idézet

A dramaturgokból, kritikusokból, rendezőkből és színészekből álló szakmai stáb plenáris üléseken együttesen tárgyalja a darabokat, azok tendenciáit, sajátosságait, illetve kisebb csoportokban egyenként véleményezik a darabokat a szerzők számára. Január 8-án, vasárnap a nyolc darab jeleneteiből a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulatának közreműködésével tartunk felolvasást.

idézet

A szerzőkkel közös műhelymunka és felolvasó-színházi program márciusban Debrecenben, a Deszka Fesztiválon folytatódik. A második körbe jutott, de a programból ezúttal kimaradt tizenhat szerzőnek nyílt nap formájában, Budapesten lesz lehetősége a drámákkal kapcsolatos észrevételek begyűjtésére.