Nyílt Fórum a Poszton a Művészetek és Irodalom Házában - 8 nap, 8 felolvasás minden nap 15 órától!

Lénárd Róbert, Nyílt Fórumos szerzőnk - facebook.com

Három napja tart a POSZT és annak 2001 óta hűséges kísérő programja, a Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fóruma. Kezdésként láthattuk Maruszki Balázs Vasember fiai művét a K2 Társulat tolmácsolásában, a 2. napon Lénárd Róbert Bácskamocsaras avagy Végképp eltörölni című drámáját a Debreceni Csokonai Színház zenés értelmezésében. Vasárnap teltház fogadta O. Horváth Sári anyaság, női sorsok témáját körüljáró Lenni vagy nem című színdarabját.

Maruszki Balázs: Vasember fiai - potszekfoglalo.hu

A 4. napon a Mintapinty című monodráma felolvasása lesz a Jégtorta szerzőiként tavaly feltűnt ikerpáros, Kovács Dominik és Viktor a szerzők, akik a Jégtortával a berlini kortárs darabbörzén, a Stückemarkt-on is résztvettek. Friss hír, hogy Arany János balladákból írt darabjuk 2. helyezést ért el a Litera drámapályázatán. Talán a legnagyszerűbb hír, hogy a Mintapinty szerepel a Csokonai Színház jövő évi évadtervében, vagyis ez lehet az első a megújult Nyílt Fórum történetében, hogy színházi keretek között bemutatják az egyik programunkban szereplő darabot.

Akik mindegyik darabot megnézik, vagy a dramaturgceh at gmail.com címen jelzik, hogy elolvassák a péntek 17 órás határidőig a darabokat, azok részt vehetnek egy online szavazáson, ahol döntünk az idei legjobb kortárs darab, vagyis a Vilmos-díj sorsáról.