Kortárs Drámafesztivál tizenharmadszor!

kortárs drámafesztivál

Kortárs drámák felolvasásaival, workshopokkal, szakmai beszélgetésekkel, ősbemutatóval, nemzetközi meghívottakkal és kiváló, izgalmas színházi előadásokkal indul útnak az idei Kortárs Drámafesztivál. A  programok helyszínei a Trafó, az Ankert, az Auróra, az Ódry Színpad, a Katona József Színház, a Patyolat és a Jurányi lesznek. 

A fesztivál egyik nyitóeseménye december 2-án péntek este az Ankertben Ivan Viripajev Oxigén című színdarabjának magyar nyelvű ősbemutatója. Horváth Kristóf Színész Bob átiratát Márkus Sándor és Eke Angéla játssza Szilágyi Bálint rendezésében.

A fiatal színházi alkotók és kortárs drámai művek kedvelőinek ajánljuk a Színházi CT beszélgetés-sorozatot (Trafóklub, dec. 2. és 4. között délutánonként), illetve a Mi a pálya,magyar dráma? - címmel  másodjára megrendezett felolvasószínházi maratont. A Nyílt Fórumot is megjárt szerzők (Szíjjártó Tímea Aletta, Benedek Albert, Lanczkor Gábor, Lénárd Róbert) darabjai az SZFE rendezőszakos hallgatói rendezésében láthatóak az Ódry Színpadon. További infók, részletes program a fesztivál honlapján érhető el.