“Minden porcikámban színész vagyok” – Álló tapssal köszöntötték Lehoczky Zsuzsát

1 óra 50 perc ago

Nem elég jól énekelni és táncolni. Az operetthez jó színésznek kell lenni! – mondja Lehoczky Zsuzsa, akit május 11-én választottak a Nemzet Színészévé. Vasárnap este a Nemzeti Színházban, a Rómeó és Júlia című előadás után Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója átadta számára az elismerést.

The post “Minden porcikámban színész vagyok” – Álló tapssal köszöntötték Lehoczky Zsuzsát appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

“Menni fog, hogy odaadjam, amim van” – Interjú Jordán Adéllal az utolsó AlkalMátéról

2 óra 5 perc ago

Utolsó előadásához érkezik az AlkalMáté Trupp előadássorozata, amely során 2006 óta minden nyáron egy-egy osztálytárs életét dolgozta fel a 2003-ban végzett Máté-Horvai osztály. A búcsúelőadás cím-és főszereplőjével, Jordán Adéllal beszélgettünk.  

The post “Menni fog, hogy odaadjam, amim van” – Interjú Jordán Adéllal az utolsó AlkalMátéról appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Domokos Simon édesanyjáról, Tóth Ildikóról: “A mai napig csak maga a játék érdekli”

21 óra 12 perc ago

Kiskorában meglepetésként érte, hogy nem mindenkinek színészek a szülei, és fiatal felnőttként is csak jót tud mondani anyukájáról, akit a szakma kiváló művészként ismert el. Hogyan telt a gyerekkora és hatott gondolkodására a művészcsalád élete? Domokos Simonnal Szegő András beszélgetett a Nők Lapjában édesanyjáról, Tóth Ildikóról.

The post Domokos Simon édesanyjáról, Tóth Ildikóról: “A mai napig csak maga a játék érdekli” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Miről álmodik a lány? – A Városmajorba érkezik az Édes Charity

21 óra 49 perc ago

„Egy film musicalváltozatának a filmváltozata? Még ilyet!” Az olasz film nagymestere, Federico Fellini frappáns – bár nem feltétlenül lelkes – összefoglalóját adta mindannak, ami szívének oly kedves Cabiriájával történt, alig egy évtizeddel saját mozifilmje bemutatója után. A Városmajorba a „középső” verzió, vagyis a musical érkezik a nyíregyházi színház lendületes előadásában. 

The post Miről álmodik a lány? – A Városmajorba érkezik az Édes Charity appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Interaktív játékot rendez Vidovszky György a klímaváltozás kapcsán a Kolibriben

22 óra 7 perc ago

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház rendezője. Jellemző rá, hogy alapos kutatást követően bontja ki a legégetőbb kérdéseket, és készít rájuk építve egyáltalán nem szokványos előadásokat. Elsősorban a 14-18 éves korosztályhoz szól. Legújabb munkája a klímaváltozás negatív következményei felé fordítja a figyelmet. A Watergate: Az Időkripták rejtélye interaktív játék formájában foglalkozik édesvízkészleteink vészes fogyásával. Vidovszky György […]

The post Interaktív játékot rendez Vidovszky György a klímaváltozás kapcsán a Kolibriben appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Ünnepi forgataggal indítja szabadtéri évadát a Kultkikötő

1 nap 1 óra ago

Igazi ünnepi forgatagra számíthatnak azok a nézők, akik jegyet váltanak a Kultkikötő 2021-es évadának nyitányát jelentő Furcsa pár című előadásra. A Csiky Gergely Színház nemrég bemutatott darabját 2021. június 19-én először láthatja szabadtéren a közönség, de más szempontból is különleges lesz ez az alkalom. A szabadtéri bemutató egyúttal színpadavató is lesz: a nézők most először […]

The post Ünnepi forgataggal indítja szabadtéri évadát a Kultkikötő appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Jézus Krisztus Szupersztár – Feke Pál, Gallusz Nikolett és Serbán Attila szereplésével látható Szegeden

1 nap 1 óra ago

Májusban hirdettek castingot a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperához, melyet a héten meg is tartottak a Reök-palotában. A Szegedi Szabadtéri Játékokon július 2-án mutatják be, majd újabb négy estén játsszák a világhírű Jézus Krisztus Szupersztárt a Madách Színház előadásában. A darabban nyolc gyermektáncos lép színre, mintegy százan jöttek el a válogatásra – írja a szeged.hu. […]

The post Jézus Krisztus Szupersztár – Feke Pál, Gallusz Nikolett és Serbán Attila szereplésével látható Szegeden appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

“A kultúrának mindig is lesznek szabad, független képviselői” – Interjú Darvasi Lászlóval és Darvasi Áronnal

1 nap 2 óra ago

Egy bemutató előtt álló előadásról, a Jurányi Inkubátorházban hamarosan látható Madárhegyről beszélgetett a darab írójával, Darvasi Lászlóval és a rendezőjével, Darvasi Áronnal tartalmi partnerünk, a Pótszékfoglaló. Szóba került a maffia, a bezártság és kitárulkozás, a beszéd, mely elveszíti a jelentését….

The post “A kultúrának mindig is lesznek szabad, független képviselői” – Interjú Darvasi Lászlóval és Darvasi Áronnal appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

A 10. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon Törőcsik Marira emlékeznek

1 nap 16 óra ago

Az idén elhunyt Törőcsik Mari színművészre emlékeznek a 10. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon, amelyen kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket és nagyjátékfilmeket is vetítenek – közölte csütörtökön a bukaresti Magyar Kulturális Intézet.

The post A 10. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon Törőcsik Marira emlékeznek appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Checked

24 perc 9 másodperc ago
Színház Online
A színházi világ hírei
SubscribeFeliratkozás a következőre: Színház Online hírcsatorna