SZFE-hallgatók: “Az intézkedések az összes magyarországi felsőoktatási intézményt megfoszthatják autonómiájuktól”

3 óra 35 perc ago

Az SZFE legfrisebb közleményében a szerda este kiadott, az első félévet megsemmisíthető kormányrendeletre reagál, amelyről a Színház Online is hírt adtott.

The post SZFE-hallgatók: “Az intézkedések az összes magyarországi felsőoktatási intézményt megfoszthatják autonómiájuktól” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Új kormányrendelet semmisítheti meg a Színművészetisek félévét

9 óra 37 perc ago

Ha a felsőoktatási intézmény fenntartója úgy dönt, hogy egy félévet nem ismer el érvényesnek, mert nem tudja ellenőrizni az órákat, akkor ez a döntés azonnal végrehajtható, és az ellene indított közigazgatási pernek nincs halasztó hatálya – mondja ki egy szerda este közzétett kormányrendelet a járványügyi veszélyhelyzetre hivatkozva és annak időtartamára.

The post Új kormányrendelet semmisítheti meg a Színművészetisek félévét appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Szinetár Miklós: “Az egyetemek önállóságát megsérteni súlyos tévedés”

12 óra 29 perc ago

Szinetár Miklós Kossuth-díjas rendező 8. könyve nemrég jelent meg a Kossuth Kiadó gondozásában. A címe: 88. Ez az éveinek száma. A karantén alatt sok mindenről eltöprengett, nem csak színházról, és 88 különböző tárgyú gondolatát szedte össze. Erről is kérdezte a 168 óra.

The post Szinetár Miklós: “Az egyetemek önállóságát megsérteni súlyos tévedés” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Minden negyedik – Beszélgetés a perinatális gyászról Csábi Annával, Földes Eszterrel és Gáspár Annával

13 óra 52 perc ago

A Manna Produkció a közeljövőben mutatja be a Minden negyedik című produkcióját a Radnóti Tesla Laborban. Az előadásban olyan nők történeteit osztják meg az alkotók, akiknek megszakadt a várandóssága, elveszítették meg sem született gyermeküket, vagy szembesültek közvetve, közvetetten ezekkel az eseményekkel, őrlődtek az egészségügyi útvesztőkben, vagy mélyen nyomot hagyó mondatokat kaptak nehéz helyezetekben.

The post Minden negyedik – Beszélgetés a perinatális gyászról Csábi Annával, Földes Eszterrel és Gáspár Annával appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Jövőre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra érkezik Lévay Szilveszter musicalje, a Mozart!

14 óra 4 perc ago

2021 augusztusában a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon láthatják Lévay Szilveszter és Michael Kunze legendás musicaljét a Veszprémi Petőfi Színház vendégjátékaként. Az előadást Somogyi Szilárd állítja színpadra. Hogyan lehet a kiszolgáltatott helyzetből felállni, hogyan őrizhetjük meg önmagunkat, nem adva fel elveinket, ha kell, a világgal is szembe szállva a művészetért? – erre a kérdésre is keresi a […]

The post Jövőre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra érkezik Lévay Szilveszter musicalje, a Mozart! appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Crespo Rodrigo: “Szükség lenne országos szintű szolidaritásra”

16 óra 7 perc ago

A Partitúra televíziós műsor november 28-án, szombaton, Tatabányán és környékén kalandozik. Aki 14.30-kor a Duna tévére kapcsol, Danis Lídia színművésszel a tatabányai Jászai Mari Színházat is körbejárhatja. A Fidelio.hu-nak pedig a színház igazgatója, Crespo Rodrigo adott interjút, akit nemrég újabb öt évre kineveztek a teátrum élére. 

The post Crespo Rodrigo: “Szükség lenne országos szintű szolidaritásra” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Pillantás a Színház Tv kulisszái mögé a Centrál Színházban

16 óra 20 perc ago

A hvg.hu videós stábja a Centrál Színház New York-i komédia című előadása előtt és közben pillanthatott be a kulisszák mögé, így megtudhatták többek között, milyen technikai felszerelés szükséges egy közvetítéshez, és azt is, hogyan viselik a színészek, ha üres nézőtér előtt játszanak.

The post Pillantás a Színház Tv kulisszái mögé a Centrál Színházban appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

“Akkor hibázik valaki, amikor nincs a helyén” – Interjú a Grotesque Gymnastics alkotóival

16 óra 21 perc ago

November 27-én 20 órakor mutatják be online az e-Trafó programsorozatban a Grotesque Gymnastics újcirkusz társulat A kudarc anatómiája című előadását, a meghirdetett offline bemutatóval azonos hétvégén. Az eredetileg tavaszra tervezett premiert a pandémia első hulláma miatt elhalasztották az őszi szezonra, az újabb járványügyi intézkedések ellenére azonban most “nem hajlandó elmaradni”.

The post “Akkor hibázik valaki, amikor nincs a helyén” – Interjú a Grotesque Gymnastics alkotóival appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

60 milliós gyorssegéllyel támogatja a jövedelem nélkül maradt művészeket az EJI

1 nap 2 óra ago

Rendkívüli szociális támogatási keretet hoz létre az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) a koronavírus második hullámában bevezetett korlátozó intézkedések miatt nehéz helyzetbe jutott előadóművészek segítésére.

The post 60 milliós gyorssegéllyel támogatja a jövedelem nélkül maradt művészeket az EJI appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Martin Márta: “Nem számítottam arra sok bántalomra, ami az SZFE kapcsán a szakmánkat éri”

1 nap 13 óra ago

Majdnem ötven éve van a pályán, abból közel huszonöt éve a Radnóti társulatában. Előtte Szeged, Miskolc, Győr, József Attila Színház, szabadúszás útvonalon folytatta a színészmesterséget. Martin Mártát kérdezte a Színház.net, aki a napokban ünnepelte születésnapját.

The post Martin Márta: “Nem számítottam arra sok bántalomra, ami az SZFE kapcsán a szakmánkat éri” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Checked

1 óra 43 perc ago
Színház Online
A színházi világ hírei
SubscribeFeliratkozás a következőre: Színház Online hírcsatorna