“A pszeudo az én esetemben maga a valóság” – 80 éves lenne Pauer Gyula szobrász, látványtervező

13 óra 35 perc ago

Ma lenne nyolcvanéves Pauer Gyula Kossuth-díjas szobrász, díszlet-, jelmez és látványtervező, performer, a magyar neoavantgárd képzőművészet egyik kiemelkedő egyénisége, akinek nevéhez fűződik a „pszeudo” irányzat kidolgozása.

The post “A pszeudo az én esetemben maga a valóság” – 80 éves lenne Pauer Gyula szobrász, látványtervező appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Bodrogi Gyula: “Mindenki lássa be, hogy nincs kormánypárti és ellenzéki színész”

15 óra 5 perc ago

„Nincs kormánypárti és ellenzéki színész. Csak színész van.” Bodrogi Gyula lassan 87 esztendősen is színpadra lép; Sinkovits, Darvas, Sztankay hiányát máig nem tudja elfogadni; és ma sem zavarja, ha a bankfiókban Süsüvel azonosítják. Ami viszont aggasztja, az a Színművészeti körüli áldatlan helyzet. A Mandiner kérdezte.

The post Bodrogi Gyula: “Mindenki lássa be, hogy nincs kormánypárti és ellenzéki színész” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Találkozások Online – Új pályázat a virtuális térben megvalósuló előadásokra

19 óra 48 perc ago

Rendhagyó pályázatot írt ki a Bethlen Téri Színház és a Manna a Találkozások tehetségprogram keretében. Kifejezetten az online térbe készülő produkcióterveket várnak március közepéig, pályakezdő rendezőktől. A pályázat korábbi alapfeltételei megmaradtak, így a megvalósuló előadásban két művész szerepelhet, akik között legalább két generációnyi a korkülönbség.

The post Találkozások Online – Új pályázat a virtuális térben megvalósuló előadásokra appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

“Egyvalamiben bízom csupán, az SZFE hallgatóiban” – Földényi F. László búcsúja

23 óra 5 perc ago

Közel két évtized után, 2021 februárjában felmondta az állásét az SZFE-n Földényi F. László, mert “ekkorra vállalhatatlan lett” számára ez az intézmény. Búcsúját az ÉS oldalán publikálta.

The post “Egyvalamiben bízom csupán, az SZFE hallgatóiban” – Földényi F. László búcsúja appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Anger Zsolt: “Ha minden jól alakul, nyárra meglesz a szakács képesítésem”

1 nap 18 óra ago

Anger Zsolt mindig örömmel néz az új kihívások elébe: ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a népszerű színész, rendező jelenleg szakácsiskolába jár. „Szakmai gyakorlatát” pedig részben a Duna Televízión futó Főmenü című műsorban tölti. A kulturcafe.hu-nak büszkén mesélt első televíziós rendezéséről, és közel 30 éve tartó hobbijáról, a fotózásról is.

The post Anger Zsolt: “Ha minden jól alakul, nyárra meglesz a szakács képesítésem” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Online a New York-i komédia Básti Julival, Nagy-Kálózy Eszterrel, Sztarenki Dórával és Rudolf Péterrel

1 nap 18 óra ago

Március 5-én, 19 órától látható a SzínházTV.com felületén a Centrál Színház New York-i komédia című előadása Puskás Tamás rendezésében, Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter, Sztarenki Dóra és Rudolf Péter szereplésével.

The post Online a New York-i komédia Básti Julival, Nagy-Kálózy Eszterrel, Sztarenki Dórával és Rudolf Péterrel appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Csuja Imre: “Sok mindent ki tudok játszani magamból, a szomorúságot, a dühöt”

1 nap 18 óra ago

“Én most zavarban vagyok az Istennel kapcsolatban. Zavarban vagyok, hogy hogy is vagyunk mi. Bizonyos kérdésekre nincs válasz, még tőle sincs. Tőle főleg nincs. Ezt az embernek fel kell dolgoznia magában”- mondja Csuja Imre Veiszer Alinda legújabb műsorában, amelyről a Telex adott hírt elsőként.

The post Csuja Imre: “Sok mindent ki tudok játszani magamból, a szomorúságot, a dühöt” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Fityeházról a Debreceni Csokonai Színházba – Takács Dániel mesélt pályájáról

1 nap 22 óra ago

Mészáros Ibolya beszélgetett Takács Dániel színész-bábszínésszel zenéről, bábszínházról, streamelésről és arról, hogy jutott az ország 6. legviccesebb nevű falujából, a Zala Megyei Fityeházról a Debreceni Csokonai Színház társulatába.

The post Fityeházról a Debreceni Csokonai Színházba – Takács Dániel mesélt pályájáról appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Checked

12 perc 24 másodperc ago
Színház Online
A színházi világ hírei
SubscribeFeliratkozás a következőre: Színház Online hírcsatorna