AMIÉRT ÉRDEMES A fecsegő potyautas 82.

2 nap 13 óra ago
Csak másnap hallottuk, hogy a Brandenburgi kapunál lezárták éjfélre a teret, annyi volt a turista. Se ki, se be. Nem használtam jelzőket, már hogy milyen is a turista. SZÍV ERNŐ ÍRÁSA.

BUXUS FLUXUS – FEROMONSZÍNHÁZ A BUHAROV TESTVÉREKTŐL Igor és Ivan Buharov: Örök szándékmező hangolás / Trafó, tranzit.hu

3 nap 10 óra ago
A független filmes Iván és Igor Buharov (Hevesi Nándor és Szilágyi Kornél) rendezésében 2018-ban Grazban a Steirischer Herbsten mutatták be az Örök szándékmező hangolás című performanszot, amelyet a Trafó és a tranzit.hu december közepén elhozott a Vasas Szakszervezeti Szövetségek székházának dísztermébe. PROICS LILLA ÍRÁSA.

NYOMASZTÓ SÚLY F.M. Dosztojevszkij–Závada Pál: Bűn és bűnhődés / Vörösmarty Színház, Székesfehérvár

5 nap 11 óra ago
Ha a dialógusok valóban az „itt és most” érvényével képesek hatni, akkor nemcsak a párbeszédek szikráznak fel, hanem a csendek is feszültséggel telítődnek, s nem pusztán a szereplők által megfogalmazott gondolatok kavarnak fel, hanem az is erősen megérint, ahogy mindezt a szereplők át-, illetve megélik. Ám mindez nem következik be - legalábbis ezen az estén és számomra nem. URBÁN BALÁZS KRITIKÁJA.

KÖZKÍVÁNATRA Margaret Atwood: Testamentumok

5 nap 11 óra ago
A diktatúrát elszenvedni és részt venni benne: Atwood Gileádjában sem különülhet el élesen ez a két szerep. A kiépülő rend és rendszer totalitása nem tűr meg kívülállást, így bizonyos mértékig minden szereplő egyaránt korlátok közé kényszerült áldozat és előnyöket élvező elkövető. DÁNYI DÁNIEL RECENZIÓJA.

MEGŐRZI NEKÜNK AZ ŐRZŐKET Watchmen / HBO

5 nap 11 óra ago
Alan Moore és Dave Gibbons nyolcvanas években megjelent comicja, a Watchmen új fejezetet nyitott a képregények történetében azzal, hogy leszámolt a klasszikusnak mondható szuperhős-kultusszal. Az HBO azonos című sorozata miközben újragondolta az eredeti művet, hű tudott maradni annak szellemiségéhez is. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.

BORONGÓS TINIMESÉK ODE 30 gála / Nemzeti Színház

1 hét 2 nap ago
Kallódó lakótelepi tinédzserek, akik egy értelmetlen haláleset miatt nőnek fel hirtelen, illetve egy, a nevekben történelmi, a sztorit illetően nagyon is aktuális uralkodói felnövéstörténet, sok zenével. Ilyen előadásokat is láthattunk az Országos Diákszínjátszó Egyesület 30. születésnapja alkalmából a Nemzeti Színház kamaratermeiben. KÓNYA RITA VERONIKA BESZÁMOLÓJA.

PRIVÁT POKOL Babarczy Eszter: A mérgezett nő

1 hét 3 nap ago
Huszonkét írás az ismeretlen nő alakjáról, élethelyzeteiről. Őszintén, szenvedélyesen, néha meg szenvtelenül a különböző életkorokban átélt testi és lelki szenvedésekről. VÁNDOR JUDIT RECENZIÓJA.

BALKÁN-KAPASZKODÁS Desiré Festival 2019

1 hét 4 nap ago
Az idei fesztivál is figyelemmel tekint a világra, a visszajárók kíváncsiságát és szempontjait mintha át is rendezné – ahogy a világ működése is rendeződik át, folyton. 1+2 előadásról mesélek, bár volt még, amiről érdemes lenne, de aki sokat markol keveset, az megjárja. PROICS LILLA BESZÁMOLÓJA.

DIÁKCSEMEGE ODE 30 gála / Nemzeti Színház

1 hét 4 nap ago
Azok az igazán ütős diákszínjátszó előadások, amelyek a résztvevők saját világáról szólnak, olyan területről, amit igazán jól, belülről ismernek. Ki a diktatúrában, ki a mitológiában talált magára a harmincéves jubileumát ünneplő Országos Diákszínjátszó Egyesület gálaműsorának két előadásában. JÁSZAY TAMÁS ÍRÁSA.

Checked

34 perc 40 másodperc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna