Domokos Simon édesanyjáról, Tóth Ildikóról: “A mai napig csak maga a játék érdekli”

19 óra 46 perc ago

Kiskorában meglepetésként érte, hogy nem mindenkinek színészek a szülei, és fiatal felnőttként is csak jót tud mondani anyukájáról, akit a szakma kiváló művészként ismert el. Hogyan telt a gyerekkora és hatott gondolkodására a művészcsalád élete? Domokos Simonnal Szegő András beszélgetett a Nők Lapjában édesanyjáról, Tóth Ildikóról.

The post Domokos Simon édesanyjáról, Tóth Ildikóról: “A mai napig csak maga a játék érdekli” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Miről álmodik a lány? – A Városmajorba érkezik az Édes Charity

20 óra 23 perc ago

„Egy film musicalváltozatának a filmváltozata? Még ilyet!” Az olasz film nagymestere, Federico Fellini frappáns – bár nem feltétlenül lelkes – összefoglalóját adta mindannak, ami szívének oly kedves Cabiriájával történt, alig egy évtizeddel saját mozifilmje bemutatója után. A Városmajorba a „középső” verzió, vagyis a musical érkezik a nyíregyházi színház lendületes előadásában. 

The post Miről álmodik a lány? – A Városmajorba érkezik az Édes Charity appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Interaktív játékot rendez Vidovszky György a klímaváltozás kapcsán a Kolibriben

20 óra 41 perc ago

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház rendezője. Jellemző rá, hogy alapos kutatást követően bontja ki a legégetőbb kérdéseket, és készít rájuk építve egyáltalán nem szokványos előadásokat. Elsősorban a 14-18 éves korosztályhoz szól. Legújabb munkája a klímaváltozás negatív következményei felé fordítja a figyelmet. A Watergate: Az Időkripták rejtélye interaktív játék formájában foglalkozik édesvízkészleteink vészes fogyásával. Vidovszky György […]

The post Interaktív játékot rendez Vidovszky György a klímaváltozás kapcsán a Kolibriben appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Ünnepi forgataggal indítja szabadtéri évadát a Kultkikötő

23 óra 51 perc ago

Igazi ünnepi forgatagra számíthatnak azok a nézők, akik jegyet váltanak a Kultkikötő 2021-es évadának nyitányát jelentő Furcsa pár című előadásra. A Csiky Gergely Színház nemrég bemutatott darabját 2021. június 19-én először láthatja szabadtéren a közönség, de más szempontból is különleges lesz ez az alkalom. A szabadtéri bemutató egyúttal színpadavató is lesz: a nézők most először […]

The post Ünnepi forgataggal indítja szabadtéri évadát a Kultkikötő appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Jézus Krisztus Szupersztár – Feke Pál, Gallusz Nikolett és Serbán Attila szereplésével látható Szegeden

1 nap ago

Májusban hirdettek castingot a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperához, melyet a héten meg is tartottak a Reök-palotában. A Szegedi Szabadtéri Játékokon július 2-án mutatják be, majd újabb négy estén játsszák a világhírű Jézus Krisztus Szupersztárt a Madách Színház előadásában. A darabban nyolc gyermektáncos lép színre, mintegy százan jöttek el a válogatásra – írja a szeged.hu. […]

The post Jézus Krisztus Szupersztár – Feke Pál, Gallusz Nikolett és Serbán Attila szereplésével látható Szegeden appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

“A kultúrának mindig is lesznek szabad, független képviselői” – Interjú Darvasi Lászlóval és Darvasi Áronnal

1 nap ago

Egy bemutató előtt álló előadásról, a Jurányi Inkubátorházban hamarosan látható Madárhegyről beszélgetett a darab írójával, Darvasi Lászlóval és a rendezőjével, Darvasi Áronnal tartalmi partnerünk, a Pótszékfoglaló. Szóba került a maffia, a bezártság és kitárulkozás, a beszéd, mely elveszíti a jelentését….

The post “A kultúrának mindig is lesznek szabad, független képviselői” – Interjú Darvasi Lászlóval és Darvasi Áronnal appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

A 10. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon Törőcsik Marira emlékeznek

1 nap 14 óra ago

Az idén elhunyt Törőcsik Mari színművészre emlékeznek a 10. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon, amelyen kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket és nagyjátékfilmeket is vetítenek – közölte csütörtökön a bukaresti Magyar Kulturális Intézet.

The post A 10. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon Törőcsik Marira emlékeznek appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

HVG: több százmillió jut lovas színházra

1 nap 15 óra ago

240 millió forintnyi közpénz jut lovas színházaknak, 50 milliós támogatás kap a Demeter Szilárd által felügyelt A38 hajó, 80 milliót szánnak a Turay Ida Színháznak, 1 milliós támogatást kap a csaknem 40, kritikailag sikeres előadást műsoron tartó Manna Produkció, 3 millióhoz jut az előadásaival Oslótól New Yorkig tucatnyi országba meghívott Dollár Papa Gyermekei társulat: megjelent […]

The post HVG: több százmillió jut lovas színházra appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

A filmipar kérdéseivel foglalkozó online beszélgetéssorozat indul

1 nap 21 óra ago

A filmipar kérdéseivel foglalkozó online beszélgetéssorozat indult Filmgyár néven; a podcast adásaiban a hazai mozgóképipar, a filmfinanszírozás és a gyártás szakterületeiről beszélgetnek a Filmhu újságírói filmesekkel és a Filmintézet szakembereivel.

The post A filmipar kérdéseivel foglalkozó online beszélgetéssorozat indul appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Emlékház lehet Törőcsik Mari velemi otthonából

1 nap 21 óra ago

Emlékházként működtetné Törőcsik Mari egykori otthonát a velemi önkormányzat, csakhogy ehhez előbb meg kell vennie. Az áprilisban meghalt művésznő ingatlanjának piaci értéke a becslések szerint negyven-ötven millió forint, ám a településnek nincs ennyi pénze – írta a Bors.

The post Emlékház lehet Törőcsik Mari velemi otthonából appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Checked

1 óra 57 perc ago
Színház Online
A színházi világ hírei
SubscribeFeliratkozás a következőre: Színház Online hírcsatorna