A Győri Nemzeti Színház színésztanonca nyerte az országos filmversenyt

12 óra 19 perc ago

A kockásfülű nyúl a legismertebb animációs alkotás, a Fehér tenyér a legnépszerűbb mozifilm a fiatalok körében – derült ki a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak versenyen, melyen rekordszámú játékos, több mint 19 ezer diák indult. A DUE Médiahálózat nagyszabású vetélkedőjét Buza Gábor gimnazista, a Győri Nemzeti Színház színésztanonca nyerte.

The post A Győri Nemzeti Színház színésztanonca nyerte az országos filmversenyt appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Tranzit – A nem-térben táncolnak a TranzDanz művészei

16 óra 7 perc ago

 TranzDanz március 6-án, szombat este mutatja be legújabb, a magyar néptáncból ihletet merítő kortárs táncelőadását a TRIP WebSzínházában. Kovács Gerzson Péter Harangozó- és kétszeres Lábán-díjas, Az Év legjobb alkotója díjjal is kitüntetett koreográfus új előadásában a “nem-hely tematikáját” helyezi a középpontba. 

The post Tranzit – A nem-térben táncolnak a TranzDanz művészei appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Újabb rangos nemzetközi filmfesztiválon mutatkozik be Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmje

16 óra 15 perc ago

Beválogatták a 25 éves jubileumi Szófiai Filmfesztivál nemzetközi filmek versenyébe Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjét. A fesztivál nemzetközi mezőnyében összesen tizenkét filmet mutatnak be, közülük négy Közép-Kelet-Európából, három Nyugat-Európából és egy-egy Törökországból, Kínából, Mongóliából, Brazíliából és Iránból származik.

The post Újabb rangos nemzetközi filmfesztiválon mutatkozik be Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmje appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Komárom 80 ezer euróval támogatja a kulturális életet

16 óra 56 perc ago

Komárom város önkormányzata fontosnak tartja a kultúra támogatását, ezért a képviselők úgy döntöttek, idén 80 ezer euróval támogatják az ilyen jellegű kezdeményezéseket, rendezvényeket. A testületi ülésen összesen 109 kérvényt bíráltak el – számolt be a Paraméter.sk.

The post Komárom 80 ezer euróval támogatja a kulturális életet appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Móricz Online – Indul a nyíregyházi teátrum online videótár-programja

17 óra 6 perc ago

A Móricz Zsigmond Színház örömmel jelenti be, hogy 2021 márciusától az újonnan induló Móricz Online elnevezésű online videótár-programja keretében több korábbi, illetve jelenleg is repertoáron lévő produkciójának felvételét teszi online formában, on demand-jelleggel elérhetővé.

The post Móricz Online – Indul a nyíregyházi teátrum online videótár-programja appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Testcsere a (virtuális) valóságban – Simon Senn előadása a Trafó műsorán

19 óra 2 perc ago

Lehetséges-e belebújni létező személyek digitális testébe? Kelthet-e valós érzéki tapasztalatot a VR-szemüvegen keresztüli nem- és identitásváltás? Milyen morális és pszichés következményei lehetnek a szimulációs játéknak? És végül: mi történik akkor, ha mindezzel az eredeti test tulajdonosa is szembesül? A Compagnie Simon Senn Be Arielle F című livestream produkciója 2021. március 5-én debütál az e-Trafóban.

The post Testcsere a (virtuális) valóságban – Simon Senn előadása a Trafó műsorán appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

“Minden darab tükröt tart a társadalomnak” – Németh Ákos, Spiró György és Székely Csaba beszélgetéséről

20 óra 41 perc ago

A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés beszélgetéssorozatának februári alkalmával Németh Ákos, Spiró György és Székely Csaba drámaírókkal beszélgetett Seres Gerda a történelmi traumáinkat fókuszba állító kortárs magyar drámákról.

The post “Minden darab tükröt tart a társadalomnak” – Németh Ákos, Spiró György és Székely Csaba beszélgetéséről appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Checked

44 perc 21 másodperc ago
Színház Online
A színházi világ hírei
SubscribeFeliratkozás a következőre: Színház Online hírcsatorna