CSONTTÖRŐ RECEPT A SIKERHEZ Tyler Rake: A kimenekítés

14 óra 45 perc ago
Úgy tűnik, hosszas kísérletezgetés és vegyészkedés után a Netflix megtalálta a kattintásvadász sikerfilmet, amely végre sorozattá nőheti ki magát. Tyler Rake figurájában végre testet öltene egy újabb Ethan Hunt vagy Jason Bourne. Csak ez a karakter kicsit nyersebb, svarceneggeresebb. A Kimenekítés a szolgáltató idei legbiztatóbb vállalkozása. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA.

FÁK, VIRÁGOK, FÉNY Virtuális kiállítások világszerte

1 nap 14 óra ago
Műtárggyal való találkozásra – legalábbis egy darabig még – az interneten keresztül lesz legkönnyebben lehetőségünk. „A világ 10 (20, 50, stb.) legjobb virtuális múzeumi látogatása” című összeállítások elöntötték a közösségi felületeket az elmúlt időszakban. BIHARI ÁGNES ISMERTETŐJE.

SZOFT MESE, TOMPA VARÁZSLAT Tiszta, mint a hó / Netflix

1 hét ago
Néhány évvel a Bovaryné „újrafogalmazása” után Hófehérke története kap gellert a francia rendező, Anne Fontaine színes vásznán. A halál torkából menekülő lány elcsábítja a hét törpét, és nem harap az almába. De még ez a legkisebb baj. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA.

OTHELLO MINIMÁL William Shakespeare: Othello / Harlekin Bábszínház

1 hét 2 nap ago
Arcok mozdulatlansága és egy történet mozgékonysága, egy osztályterem, és benne tényleg csak a legszükségesebb eszközök. Vajon hogyan lehet a leginkább minimálisra redukálni Othello tragédiáját ahhoz, hogy ne veszítsünk el belőle semmi fontos részletet? PUSKÁS PANNI KRITIKÁJA.

EGY BUDAI HÁZ LAKÓI Saly Noémi: Micsoda népek...

1 hét 3 nap ago
Saly Noémi a főváros történetének tudósa, a gasztronómia és a kávéházak hű krónikása. Nemcsak írásban, hanem rádiós és televíziós adásokban élőszóban is megosztja velünk alapos tudását a régi Tabán színes világáról. Ezúttal tudományos, mégis nagyon személyes könyvet olvashatunk tőle. HUSZÁR ÁGNES RECENZIÓJA.

AMIRŐL NEM BESZÉLTÜNK Interjú F. Várkonyi Zsuzsával

1 hét 6 nap ago
Rejtőzködő életet élt a Férfiidők lányregénye, majd a belőle készült film, az Akik maradtak ráirányította a megérdemelt figyelmet. Szerzőjével a regény hátteréről, a szereplők ábrázolásáról és a történet elmesélésének igényéről beszélgettünk. MERÉNYI ÁGNES INTERJÚJA.

KARANTÉN, NYITÁS A fecsegő potyautas 93.

1 hét 6 nap ago
János barátom hívott Budaörsről, akit a karatén alatt, életében először megnyírt a felesége, azóta nem nő a haja, és minden reggel megtámadja a kutyája. Mi baj, János? Eltűnt a feleségem, közölte elhaló hangon, negyveniksz év házasság után. Voltál a szomszédban? Szerintem ez komolyabb. SZÍV ERNŐ ÍRÁSA.

DRÁMAI ENSZ-JELENTÉS Sergio

2 hét ago
Elég nagy hátrányból indul a magyar átlagnéző szempontjából a Sergio című dráma a Netflixen. A külpolitikát csak félig-meddig követőknek ugyanis nem sokat mondhat a brazil diplomata neve, aki a világ konfliktusgócaiban próbált rendet tenni. Az érdeklődés iránta sajnos a film után sem szökik majd ez egekbe. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA.

Checked

2 óra 38 perc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna