A test emlékezete – Összművészeti produkciót rendez Gergye Krisztián a Soharózával

5 óra 46 perc ago

A test emlékezete címmel mutatja be a Nemzeti Táncszínház október 27-én Gergye Krisztián legújabb összművészeti produkcióját, melynek látványvilágát a lengyel avantgárd legjelesebb képzőművészének alkotásai ihlették.

The post A test emlékezete – Összművészeti produkciót rendez Gergye Krisztián a Soharózával appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Magyartanárok az SZFE mellett: “Az oktatás szabadságáért való kiállás nem pártpolitikai ügy”

7 óra 59 perc ago

“A Magyartanárok Egyesülete támogatja jogos küzdelmében a SZFE közösségét, ahogyan ezt korábbi (szeptember 2-án kelt) nyilatkozatunkban is kifejeztük” – áll a Magyartanárok Egyesülete Választmányának közleményében.

The post Magyartanárok az SZFE mellett: “Az oktatás szabadságáért való kiállás nem pártpolitikai ügy” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Modellváltás: A miniszterhez fordul a Képzőművészeti Egyetem több száz hallgatója

8 óra 2 perc ago

Nyílt levélben kérnek közvetlen tájékoztatást a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói Palkovics László felsőoktatásért is felelős innovációs és technológiai minisztertől. Arról érdeklődnek, az ő intézményüket érinthetik-e a felsőoktatásban az elmúlt időszakban tapasztalható változások.

The post Modellváltás: A miniszterhez fordul a Képzőművészeti Egyetem több száz hallgatója appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Az Összpróba Alapítvány pályázatot hirdet kulturális menedzser pozíció betöltésére

8 óra 41 perc ago

Az Összpróba Alapítvány 2003-as alapítása óta alaptevékenységébe tartoznak az összművészeti táborok, workshopok és tehetséggondozó foglalkozások szervezése, iskolai drámafoglalkozások lebonyolítása, és saját színházi produkciók létrehozása.

The post Az Összpróba Alapítvány pályázatot hirdet kulturális menedzser pozíció betöltésére appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Pálos Gergely: “Nem járnék az SZFE-re úgy, hogy nincs ott Enyedi Ildikó”

13 óra 18 perc ago

9 év után úgy döntött, hazaköltözik Svédországból, ahol az egyik legfontosabb aktív európai rendező, Roy Andersson operatőre volt. Szerinte Enyedi Ildikó oktatói jelenléte nélkül nem érdemes az SZFE-re járni. Pálos Gergelyt a 24.hu kérdezte.

The post Pálos Gergely: “Nem járnék az SZFE-re úgy, hogy nincs ott Enyedi Ildikó” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Házassági leckék középhaladóknak 2 Stohl Andrással, Balsai Mónival, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal

13 óra 32 perc ago

Október 30-án újabb hazai ősbemutatóval várja a közönséget a budapesti Centrál Színház. Az immár évek óta nagy sikerrel játszott Házassági leckék középhaladóknak „folytatásában” Florian Zeller francia író újragondolta az eredeti előadás alaphelyzetét és egy frenetikus este erejéig újra összehozta ugyanazt a négy szereplőt.

The post Házassági leckék középhaladóknak 2 Stohl Andrással, Balsai Mónival, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

“Az élet több annál, mint amit a határidőnaplód diktál” – Interjú Ötvös Andrással

14 óra 28 perc ago

Hitről, határátlépésekről, kompromisszumokról, a közösség valódi erejéről és a kapaszkodó szerelésének fontosságáról mesélt Ötvös András. A színművész három éve az Orlai Produkciós Iroda tagja, legújabb filmjében Gyulaként egy szenvedélyes focidrukker szerepében is megismerheti a közönség.

The post “Az élet több annál, mint amit a határidőnaplód diktál” – Interjú Ötvös Andrással appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Hogyan kapcsolódik össze a forprofit és művészeti világ? – Hazai és nemzetközi menedzserek válaszolnak

1 nap 6 óra ago

Hogyan működik ma a vállalati és művészeti élet összekapcsolódása? Mi dönti el, hogy egy vállalat együttműködik a művészettel? Létezik-e 2020/21-ben tiszta kulturális szponzoráció? A művészeti brandek miként segítik a vállalat stratégiáját?

The post Hogyan kapcsolódik össze a forprofit és művészeti világ? – Hazai és nemzetközi menedzserek válaszolnak appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Nyilvános Bodor Johanna pályázata a Pécsi Nemzeti Színház vezetésére

1 nap 7 óra ago

„Újra nyitottá válni a másikra, az együttérzésre, a közös gondolkodásra, összetartani közösségeket – a színháznak a megosztottság korában egyre hangsúlyosabb a feladata ebben” – kezdi Bátran nyissunk! című pályázatának bevezetőjét Bodor Johanna.

The post Nyilvános Bodor Johanna pályázata a Pécsi Nemzeti Színház vezetésére appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Checked

2 óra 48 perc ago
Színház Online
A színházi világ hírei
SubscribeFeliratkozás a következőre: Színház Online hírcsatorna