Jó kérdés beszélgetéssorozat: Az SZFE modellváltása a gyakorlatban

1 hét 1 nap ago
Nem csupán a színházszakmai közvéleményt foglalkoztatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása. A Jó kérdés 2020. október 5-i beszélgetésének témája a folyamat és az intézmény aktuális helyzete volt, amelyet belső és külső nézőpontból is elemeztünk meghívott vendégeinkkel, Bagossy Lászlóval, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének volt vezetőjével és Derényi András felsőoktatás-kutató és -fejlesztővel, a MOME rektori megbízottjával. Az NKA és az MMA támogatásával megvalósuló beszélgetést a Katona József Színház Kantinjában Seres Gerda újságíró, a Kultúra.hu munkatársa vezette.
mszt_org_admin

25 éves az ország egyik legnépszerűbb irodalmi folyóirata

3 hét 2 nap ago
A Petőfi Irodalmi Múzeumban ünnepli fennállásának 25 éves jubileumát a Parnasszus költészeti folyóirat. Szeptember 30-án este Demeter Szilárd író, filozófus, a PIM főigazgatója és Turczi István Prima Primissima díjas költő, író, a lap főszerkesztője nyitja meg a rendezvényt, amin a Magyar Versmondók Egyesülete által felkért neves színészek, előadóművészek tolmácsolják a folyóiratban közölt kortárs szerzők műveit. Az estet Lutter Imre rendezi és moderálja.
mszt_org_admin

Közlemény

4 hét ago
A Magyar Színházi Társaság 2020. szeptember 21-én megtartotta tisztújító közgyűlését. A Szervezet mérlegének és pénzügyi beszámolójának elfogadása, Keszég László elnöki beszámolója után a jelenlévők újra elnöknek választották Keszég Lászlót és megerősítették az Elnökség tagjait, amelyben egy változás történt: a jövőben Barda Beáta, a Trafó ügyvezetője képviseli a budapesti színházakat.  Az elnökség tagjai: színészek képviseletében: Hegedűs ... Olvass tovább
mszt_org_admin

#freeSZFE

1 hónap ago
A Cseh Köztársaság Hivatásos Színházainak Szövetsége szolidaritást vállal a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemmel.
mszt_org_admin

Pályázat

1 hónap ago
  Az NKA Színházművészet Kollégiuma nyílt pályázati felhívása megjelent, mely az alábbi linken érhető el: http://www.nka.hu/palyaztatas/szinhazmuveszet A pályázatok benyújtási határideje: 2020. október 15., éjfél.  
mszt_org_admin

Nyilatkozat

1 hónap 2 hét ago
A Magyar Színházi Társaság Elnöksége elsőrendű fontosságúnak gondolja a művészet szabadságát és az egyetemi autonómiát. Ezek biztosítása alapvető fontosságú a művészeti oktatásban.  Támogatásunkról és szolidaritásunkról biztosítjuk az ezen alapértékek mellett kiálló egyetemi polgárokat, és szorgalmazzuk, hogy a döntéshozók a 155 éves intézmény hagyományait, értékeit szem előtt tartva, az egyetemi hallgatókat és oktatókat egyenrangú félnek tekintve  kezdjenek valódi ... Olvass tovább
mszt_org_admin

Színházi összefogás a koronavírus terjedése ellen

2 hónap 1 hét ago
A Thália Színház, a Kolibri Színház, az Örkény István Színház, a Radnóti Színház, a Katona József Színház, a József Attila Színház, a Trafó, a Budapest Bábszínház, a Madách Színház, a Vígszínház és az Újszínház, illetve a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság részvételével egyeztettek a budapesti színházak annak az érdekében, hogy közös szabályok bevezetésével csökkentsék a járvány terjedésének a lehetőségét és fokozzák a színházlátogatás egészségügyi biztonságát.
mszt_org_admin

Pályázat

2 hónap 3 hét ago
850 milliós pályázati forrás kulturális-művészeti területen a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére
mszt_org_admin

A Magyar Bábművészek Szövetségének Közleménye

2 hónap 4 hét ago
Kovács Géza bábművész felhívására a bábszínházi szakma „szabadúszó” tagjainak támogatására adományalapot hozott létre – magánszemélyek adományából –   a Koronavírus járvány megfékezése céljából hozott korlátozó intézkedések idejére. Az adományalapot a Magyar Bábművészek Szövetsége kezeli, (továbbiakban MBSZ) annak elnöke felel a vonatkozó törvények betartásáról, az adományalap működésének átláthatóságáról. E célból megalkották az Adományalap Működési Szabályzatát. A kuratórium ... Olvass tovább
mszt_org_admin

Checked

2 óra 56 perc ago
SubscribeFeliratkozás a következőre: Magyar Színházi Társaság hírcsatorna