MINDENT A SZEMNEK Ruben Brandt, a gyűjtő

1 nap 5 óra ago
Ki ne vágyott volna rá a múzeumban, hogy kedvenc festményei megelevenedjenek, és tovább meséljék a pillanatba szorított történetet? A Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés animáció erre az elemi sóvárgásra épül, miközben izgalmas történetet rittyent a megmozduló alapművek köré. És közben nyoma sincs a szájbarágós pedagógiának. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA.

HELYTÖRTÉNETI ÉRDEKESSÉGEK Sobor Antal – Román Károly: Perelj, uram! / Vörösmarty Színház, Székesfehérvár

4 nap 18 óra ago
Régen éreztem annyira zavarban magam színházban, mint a Perelj, uram! megtekintése közben és után. Zavarom eleinte merőben esztétikai természetű volt - nem egészen akartam elhinni, hogy az történik a színpadon, ami -, majd általánosabb érvényű, a saját befogadói pozíciómat illető zavarrá változott… URBÁN BALÁZS KRITIKÁJA.

„BÁRKIBŐL JOBB TÁNCOST FARAGOK” Interjú Anton Lachky koreográfussal

5 nap 19 óra ago
Anton Lachky a Közép-Európa Táncszínház meghívására először készít előadást magyar társulattal. A Trafóban bemutatásra kerülő Special Society második próbanapján sebességről, koncepcióról, és arról a kihívásról beszélgettük, melyet egy ismeretlen társulattal való munka tartogat. DOHY ANNA INTERJÚJA.

ŐSZIKÉK Az Óbudai Danubia Zenekar koncertje

5 nap 19 óra ago
Az Óbudai Danubia Zenekar fiatal és még fiatalabb vendégművészeket hívott meg november 4-i MÜPA-beli hangversenyére, amelynek műsorán Beethoven Hegedűversenye és Brahms B-dúr zongoraversenye szerepelt. MALINA JÁNOS KRITIKÁJA.

SZTÁLIN MALAGÁBAN A fecsegő potyautas 52.

1 hét ago
Én például most arra gondolok, hogy a szocialista realizmus kifejezetten érdekes dolog. Mert hová igyekeztünk a gyáriparilag túlreprezentáltnak tűnő, környezetileg igencsak festői Malagában? Szovjet, szocialista, realista festmények kiállítására...

ZÓNA ADAG IZGALOM Sayfo Omar: Allah tágas földje

1 hét 1 nap ago
A jövőben járunk, a Páneurópai Szövetség valamelyik országában (a nevek alapján inkább Európa nyugatibb felén), itt él az elbeszélő, Naszím, egy nagyváros arab gettójában, becenevén a Zónában. TOROCZKAY ANDRÁS RECENZIÓJA.

Bejelölve

2 óra 11 perc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna