ÉPÍTÉSZETI MEGASZTÁR A 14. Média Építészeti Díja

12 óra 30 perc ago
Megújult zsűri választotta ki 2018-ban a Média Építészeti Díjának nyerteseit. A 14. alkalommal megrendezett gála eredménye láttán úgy tűnik, hazánkban is polgárjogot nyert a szélsőségektől mentes, „emberarcú” kortárs építészet. ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.

ENTRÓPIA ÉS SPEKULÁCIÓ FC Bergman: JR

1 nap 12 óra ago
A rendezetlenség és káosz mind a történet, mind a látvány szintjén fokozatosan eluralkodik: a szereplők többé már nem képesek irányítani az eseményeket... NÁNAY FANNI ÍRÁSA.

SZOKATLAN KÖTELÉKEK Bolti tolvajok

6 nap 11 óra ago
A nemzetközileg is elismert japán Hirokazu Koreeda új, a tavalyi cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma-díjjal kitüntetett filmje figyelemre méltó és rendkívül érzékeny alkotás, melyet végre a hazai nézők is láthatnak. ZALÁN MÁRK KRITIKÁJA.

NEM VÉNNEK VALÓ A csempész

6 nap 11 óra ago
Ha a drogcsempészet és az öregotthon között kellene választanom most már egészen biztos, hogy az előbbire voksolnék. Kár, hogy a remekül működő időskori pályaválasztási tanácsadás ellenére A csempész nem az a film lett, ami lehetett volna. A sok érzelem mattolta a humort. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA.

AZ A NŐ The Clinton Affair

1 hét 1 nap ago
A Clinton Affair elemi erővel láttatja, hogy Bill Clinton „nőügyeinek” leleplezését nem a szexuális zaklatás és a nemi erőszak elleni fellépés motiválta, annak rideg hatalomtechnikai okai voltak. KRICSFALUSI BEATRIX ÍRÁSA.

VESZEDELMES KÖZELSÉGBEN Máté Gábor: Színházi naplók

1 hét 2 nap ago
Aligha van az értelmiségi létnek földközelibb változata, s az anyagban való munkálkodásnak olyan bizarr és kemény formája, mint amikor és ahogyan egy írni is tudó színész a saját testét-lelkét gondozza és dokumentálja. GABNAI KATALIN KRITIKÁJA.

VÉR ÉS MATEK Végtelen útvesztő

1 hét 5 nap ago
Idegen emberek, egymásba nyíló rejtvények, és a mindenhonnan leselkedő halál. Régi recept, amelybe elég sok film belebukott már. A Végtelen útvesztő viszont kivétel: remek tempóérzékkel és kivételes látvánnyal ringat minket a borzongásba. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA.

Bejelölve

24 perc 38 másodperc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna