Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

7 óra 14 perc ago

“Nevünkhöz méltatlan módon, szívünkben gyógyíthatatlan fájdalommal adjuk tudtára rajongóinak a felfoghatatlan hírt, hogy színházunk vezetője, az ország egyik legismertebb mosolygyártója BÖRÖNDI TAMÁS 65 éves korában, tegnap az esti órákban átadta lelkét az Úrnak!” – közölte a Vidám Színpad.

The post Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Grecsó Krisztián: „A mesélésnek varázsereje van”

8 óra 41 perc ago

A hangoskönyvek új korszakát hozta el a Kortárs Felbeszélések podcast, melyben kortárs magyar írok novelláit hallgathatók meg Nyáry Krisztián különleges ajánlói társaságában. De milyen lehet egy író számára, ha népszerű színművészek előadásában találkozik saját írásával? A kérdésre Tóth Krisztina és Grecsó Krisztián válaszolt.

The post Grecsó Krisztián: „A mesélésnek varázsereje van” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

„A szakmaiság az egyetlen fegyver a kezünkben” – Oktatók az SZFE modellváltásáról

9 óra 57 perc ago

Nem csupán a színházszakmai közvéleményt foglalkoztatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása. A Színházi Társaság Jó kérdés beszélgetéssorozatában harmadszor foglalkoztak a kérdéssel, beszélgetéseik témája a folyamat és az intézmény aktuális helyzete. Ezúttal az oktatók perspektívájából vizsgálták az eseményeket. 

The post „A szakmaiság az egyetlen fegyver a kezünkben” – Oktatók az SZFE modellváltásáról appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Lev Dogyin, Yuri Kordonsky, Silviu Purcărete előadásaival folytatódik az Interferenciák Fesztivál

21 óra 42 perc ago

A 7. Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál második hetében a világirodalom olyan meghatározó szerzőinek színművei lesznek láthatóak, mint William Shakespeare (A vihar), A. P. Csehov (Platonov), Makszim Gorkij (A mélyben), Roger Vitrac (Viktor, avagy gyermekuralom) és Henrik Ibsen (Rosmersholm). A következő napok előadásainak rendezői között találjuk Karin Beiert, Lev Dogyint, Yuri Kordonskyt, Silviu Purcăretét és Andriy Zholdakot is. 

The post Lev Dogyin, Yuri Kordonsky, Silviu Purcărete előadásaival folytatódik az Interferenciák Fesztivál appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Mindenük a színház – Exkluzív kiadvány jelent meg a Móricz Zsigmond Színházról

22 óra 44 perc ago

Exkluzív kötet jelent meg Nyíregyházán Mindenünk a színház címmel, amely a Móricz Zsigmond Színházat mutatja be a színházrajongók számára. A könyv beltartalmának gerincét a társulat 25 színművészével készült mélyinterjú-sorozat alkotja.

The post Mindenük a színház – Exkluzív kiadvány jelent meg a Móricz Zsigmond Színházról appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

A jövő nézőiért – Újabb teátrumok csatlakoztak a Zöld Színház projekthez

1 nap 5 óra ago

A Miskolci Nemzeti Színház a 2019/2020-as évadtól Magyarországon egyedülálló öko-tudatos színházi programot indított saját intézményén belül, és egy ezzel kapcsolatos együttműködést kezdeményezett a magyar színházak körében, hogy példaértékű összefogással közösen lehessen tenni a jövő (és a jelen) nézőiért.

The post A jövő nézőiért – Újabb teátrumok csatlakoztak a Zöld Színház projekthez appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

SZFE-s maszkban találták a Gobbi Hilda szobrot

1 nap 5 óra ago

A Független Szabad Egyetem nevű Facebook-oldalon, azaz „a Színház-és Filmművészeti Egyetem közösségének független felületén” jelentek meg képek arról, hogy néhány híres művész – Gobbi Hilda, Radnóti Miklós, William Shakespeare –, budapesti szobrán „SZFE-maszk” díszeleg.

The post SZFE-s maszkban találták a Gobbi Hilda szobrot appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Telihay Péter: “Az SZFE diákjai – mint a fáklyaláng – utat mutatnak nekünk”

1 nap 6 óra ago

Főleg határon túl – Romániában, Szlovákiában, Szerbiában – rendez. A Hírklikknek arról is beszélt Telihay Péter: mi az oka annak, hogy Szlovákiában a mozik és a színházak hamarosan nyithatnak és a Színház- és Filmművészeti Egyetem hatalmi elfoglalása miért nem történhetne meg a szomszédos országokban.

The post Telihay Péter: “Az SZFE diákjai – mint a fáklyaláng – utat mutatnak nekünk” appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Így gratulál Komáromi György és csapata a pécsi színház új igazgatójának

1 nap 9 óra ago

Rázga Miklós igazgatói megbízatása jövő év elején lejár, a meghirdetett igazgatói pozícióra pedig a szeptember 28-i határidőignégy tervezet érkezett, köztük Komáromi Györgyé és csapatáé. A nyertesnek, a Lipics Zsolt – Vidákovics Szláven párosnak gratulálnak.

The post Így gratulál Komáromi György és csapata a pécsi színház új igazgatójának appeared first on Színház.online.

szinhaz.online

Checked

1 óra 33 perc ago
Színház Online
A színházi világ hírei
SubscribeFeliratkozás a következőre: Színház Online hírcsatorna