Díjzápor a IV. Nemzeti VERSenyen

3 hét 3 nap ago
„Ki viszi át a Szerelmet” életműdíjjal tüntették ki Debreczeni Tibort, a Magyar Drámapedagógiai Társaság alapítóelnökét, aki mellett Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára és Szennik Éva, a Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke is átvehette a rangos kitüntetést a Nemzeti Színházban. A Nemzeti VERSeny egész hétvégés szuperdöntőjének végén Ledő Barnabás bizonyult a legjobbnak.
mszt_org_admin

Pódiumvita a Goethe Intézetben

1 hónap ago
Szeretettel várnak minden érdeklődőt A színház a polarizált időkben: német és magyar összehasonlításban című pódiumvitára, november 5-én 18.00-kor, a Goethe Intézetbe (1092-Budapest, Ráday utca 58.), melyen Keszég László, a Magyar Színházi Társaság elnöke is részt vesz.
mszt_org_admin

Tájékoztatás

1 hónap ago
A Magyar Színházi Társaság Elnöksége legutóbbi összejövetelén döntött arról, hogy a tagszervezetektől beérkezett javaslatok alapján kiket terjeszt fel a 2020. évi Kossuth-díjra, valamint a Kiváló- és Érdemes Művész elismerésekre.
mszt_org_admin

Pályázati eredmények

1 hónap 2 hét ago
Megjelentek a 2019. évi Emtv. szerinti kiemelt művészeti célú, valamint a határon túli táncegyüttesek és színházak részére hirdetett programpályázatok döntési listái.
mszt_org_admin

Csak nézünk, mint a moziban? – Sikerfilmek a színpadon

2 hónap 1 hét ago
Egy sikerfilm a színházban is sikert arat? Jár-e kockázattal egy ilyen adaptáció? A műfaji keretek megváltozása milyen hatással van a történetre? Változnak-e a nézői elvárások? Hogyan kell a forgatókönyveket színpadra alkalmazni? Milyen kompromisszumokat kell kötni, és mi az, ami adaptálhatatlan? Ezek a kérdések is felmerültek a Jó kérdés harmadik évadát nyitó beszélgetésen, amelyre 2019. szeptember 21-én, a Színházak Éjszakáján került sor. A beszélgetés résztvevői Csizmadia Tibor rendező, a Magyar Színházi Társaság elnökségi tagja, Pelsőczy Réka színművész, rendező, a Katona József Színház tagja, valamint Vajda Katalin író, dramaturg voltak. A beszélgetést Seres Gerda újságíró vezette.
mszt_org_admin

Checked

31 perc 28 másodperc ago
SubscribeFeliratkozás a következőre: Magyar Színházi Társaság hírcsatorna