Pályázati eredmények

1 nap ago
Megjelentek a 2019. évi Emtv. szerinti kiemelt művészeti célú, valamint a határon túli táncegyüttesek és színházak részére hirdetett programpályázatok döntési listái.
mszt_org_admin

Csak nézünk, mint a moziban? – Sikerfilmek a színpadon

3 hét ago
Egy sikerfilm a színházban is sikert arat? Jár-e kockázattal egy ilyen adaptáció? A műfaji keretek megváltozása milyen hatással van a történetre? Változnak-e a nézői elvárások? Hogyan kell a forgatókönyveket színpadra alkalmazni? Milyen kompromisszumokat kell kötni, és mi az, ami adaptálhatatlan? Ezek a kérdések is felmerültek a Jó kérdés harmadik évadát nyitó beszélgetésen, amelyre 2019. szeptember 21-én, a Színházak Éjszakáján került sor. A beszélgetés résztvevői Csizmadia Tibor rendező, a Magyar Színházi Társaság elnökségi tagja, Pelsőczy Réka színművész, rendező, a Katona József Színház tagja, valamint Vajda Katalin író, dramaturg voltak. A beszélgetést Seres Gerda újságíró vezette.
mszt_org_admin

Harmadik évadát kezdi a Jó kérdés

1 hónap 1 hét ago
A Magyar Színházi Társaság nagy népszerűségnek örvendő beszélgetéssorozata, a Jó kérdés havi rendszerességgel a közönség érdeklődésére számot tartó témákat dolgoz fel izgalmasan, bennfentesség nélkül. Az idei, harmadik évad a Színházak Éjszakáján veszi kezdetét.
mszt_org_admin

Közlemény

1 hónap 2 hét ago
  A Magyar Színházi Társaság Elnöksége szeptember 2-án megtartotta évadnyitó ülését. A tavalyi szezonban illetve a nyári szünet alatt történt események értékelése után az Elnökség úgy döntött, hogy munkáját a továbbiakban is a szakmai rendezvényekre, problémákra koncentrálja, s rövidesen összeállít egy beszámolót, melyben a Színházi Társaság és tagszervezetei közelgő szakmai programjait, közelmúltban elért eredményeit foglalja ... Olvass tovább
mszt_org_admin

Jó kérdés beszélgetéssorozat

1 hónap 3 hét ago
2019. szeptember 21-én indul a Jó kérdés beszélgetéssorozat harmadik évada. Az esemény a Színházak Éjszakája programsorozat keretein belül kerül megrendezésre, ezért belépés csak karszalaggal lehetséges.
mszt_org_admin

Checked

2 óra 22 perc ago
SubscribeFeliratkozás a következőre: Magyar Színházi Társaság hírcsatorna