MEGHÍVÓ

1 hét 3 nap ago
Az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tára tisztelettel meghívja Önt Darvay Nagy Adrienne legújabb könyvének ünnepélyes bemutatójára, február 14-én 16 órára az OSZK 516-os tanácstermébe.     A Nem örök e világ. Bánk bán, a Magyar Hamlet című, a nagyváradi Várad Kiadó gondozásában 2019-ben megjelent kötetet bemutatja és a szerzővel beszélget Dr. Sirató Ildikó színháztörténész, a ... Olvass tovább
mszt_org_admin

Egy tánc és más semmi? – Beszélgetés a színházi koreográfiáról

1 hét 5 nap ago
A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata – 3. évad / 6. rész Hol válik el a mozgás és a koreográfia? Hol a koreográfus helye a színházi előadás hierarchiájában? Mennyiben önálló műfaj egy színházi előadásban a mozgás/tánc? Hogyan dolgozik egy koreográfus akkor, ha egy produkcióban nem a saját mozgásszínházi nyelvét használja? Mennyiben más egy alkalmazott koreográfia megalkotása, mint egy önálló előadásé? Mikor kezd egy koreográfus rendezni, és hogyan rendez?
mszt_org_admin

Díjátadó

2 hónap ago
2019. december 16-án a Bajor Gizi Színészmúzeumban átadták az idei Aase-díjat, a Bálint Lajos vándorgyűrűt, valamint az Ivánka Csaba-díjat.
mszt_org_admin

TESZT 2020!

2 hónap ago
A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a 2020. május 24-31. között a tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Temesvári Eurorégiós Színház Találkozó (TESZT) okán nyílt felhívást hirdet.
mszt_org_admin

Közlemény

2 hónap 1 hét ago
Veszélyben a színházak művészi függetlensége, veszélyben a művészeti alkotás szabadsága! Az Előadóművészeti Törvény preambulumának első mondata így hangzik: „E törvény célja, hogy biztosítsa a művészeti alkotás szabadságának megvalósulását.” Meggyőződésünk, hogy a most napvilágot látott tervezet a törvény ezen céljával ellentétes rendelkezéseket tartalmaz, és az előadóművészeti intézmények, alkotócsapatok vezetői, munkatársai és fenntartói számára is mozgásterüket, művészi szabadságukat ... Olvass tovább
mszt_org_admin

Checked

1 óra 51 perc ago
SubscribeFeliratkozás a következőre: Magyar Színházi Társaság hírcsatorna