BOLDOGULNI. ORBÁN, TERHESSÉG ÉS MŰVÉSZET Beszélgetés Szabó Rékával

15 óra 28 perc ago
Magyarország 2017. A politika rátelepszik a független előadó-művészeti szcénára, befolyásolja a művészek prioritásait, a koncepcióikat, a puszta létezésüket. Míg a 2000-es években még bőven rendelkezésre álltak források, 2010 már komoly pénzügyi megvonásokat hozott a magyar kortárs előadóművészetnek, a független színtéren feltétlenül. IOANA PĂUN INTERJÚJA.

MÁSVILÁG Holle anyó / Budapest Bábszínház

15 óra 28 perc ago
Kreatív vizuális ötletekből és kevésbé kreatív, Disney-filmekre erősen emlékeztető dalokból áll össze a Budapest Bábszínház új produkciója, a Holle anyó. PUSKÁS PANNI KRITIKÁJA.

ROSSINI-HELYETTESEK Rossini és az Óbudai Danubia Zenekar

1 nap 12 óra ago
Bélszín – ezzel a címmel rendezte meg Rossini-sorozatának hamadik hangversenyét május 20-án az Óbudai Danubia Zenekar a BMC-ben. A programot Eckhardt Gábor vezette be, moderálta, kötötte össze és zárta le felkészülten, szellemesen, kérdezz-felelekkel, vetített képekkel és sok humorral felengedve. MALINA JÁNOS ÍRÁSA.

NÉZŐ, JÖJJ VELEM! Twin Peaks 2017 (1-4. rész)

1 nap 12 óra ago
Laura Palmer megígérte, David Lynch leforgatta. És nem szállt fel a nosztalgiavonatra. Vannak ott már elegen. Ha így folytatódik a sorozat, az új Twin Peaksre legalább olyan sokáig fogunk emlékezni, mint a régire. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA.

COME TOGETHER Gidon Kremer 70 / Zeneakadémia

4 nap 13 óra ago
Egy nagy művész, az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobbja, akit még huszonéves fiatalemberként ismertünk meg a hetvenes évek elején, s most, lám, betölti a hetedik ikszet. Úgy szép az ünnep, ha a barátok összegyűlnek – ez történt a Zeneakadémián. CSENGERY KRISTÓF KRITIKÁJA.

A FRANCHISE ÁTKA A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

5 nap 11 óra ago
Javier Bardem rothadó arca és kísértetiesen lebegő frizurája – leginkább erre fogunk emlékezni a Disney-kalózok ötödik vízre szállásából. No meg arra, hogy van az a kifulladás, amelyet nem tud felülírni az igyekvés és a CGI-rum. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA.

ÖRDÖGI MŰVÉSZET Silviu Purcărete: Faust / MITEM 2017

6 nap 14 óra ago
Silviu Purcărete Faustja élő színháztörténelem. 2007-es bemutatója óta több mint százhatvanszor játszották, körülbelül hatvanezren látták, megjárta Európa legnagyobb színházi fesztiváljait, és most végre Budapestre érkezett. BÍRÓ BENCE ÍRÁSA.

ÖNZÉSBŐL CSINÁLJUK Beszélgetés Kokas Katalinnal és Kelemen Barnabással

1 hét 4 nap ago
Tavaly egy zeneakadémiai hosszú hétvégével indult, de az idén már több helyszínen és egy teljes hétig, június 10-től egészen 16-ig tart majd Kokas Katalin és Kelemen Barnabás Fesztiválakadémiája. Az alapító házaspárt mindenekelőtt a fesztiválalapítás személyes motivációiról kérdeztük. LÁSZLÓ FERENC INTERJÚJA.

FURULYÁZÓ ANDROIDOK Alien: Covenant

1 hét 5 nap ago
A nyolcadik utas: a Halál újabb előzményfilmje, a Prometheus folytatása, az Alien: Covenant kilúgozott egyvelege lett említett két felmenőjének: egy alienekkel benépesített Prometheus-mozi. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.

KÍSÉRT EGY SZÓ Frantz

1 hét 5 nap ago
François Ozon most nem provokál. Vagy nem úgy akar, ahogy szokta. Fekete-fehérben, klasszikus hangnemben mesél, filmje szép, színészei szintúgy. Míves-artfilmes melodráma ez, amelyre mégis rávetül valami, ami miatt nem lesz feltétlenül izgalmas. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA.

Bejelölve

13 perc 41 másodperc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna