AZ EMBERI FÜST Interjú Istennel

11 óra 35 perc ago
Perry Lang második filmjének igazából a plakát a legerősebb eleme. Te mit kérdeznél tőle? – szegezi a kérdést a gyanútlan nézőnek. Az Interjú Istennel ezzel szemben nem az éles kérdések és okos válaszok filmje, hanem amolyan teológiai gyorstalpaló, sok-sok sziruppal leöntve. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA.

PIZSAMÁBAN JUT ESZEMBE, MI VOLT TEGNAP A fecsegő potyautas 68.

11 óra 35 perc ago
"Ez különben énnálam, és nem tudom, másnál hogyan működik, elég megbízható érzés. Ha nem jut az eszembe reggel - és még csíkos pizsamás kiszerelésben - a tegnapi film, a tegnapi színpadi produkció, akkor talán baj van. Akkor az a művészeti esemény nem csinálta a legkisebb kavarodást sem énbennem." SZÍV ERNŐ ÍRÁSA.

A VENDÉG AZ ISTEN Hotel Mumbai

1 nap 11 óra ago
A Hotel Mumbai aránytévesztései ellenére megrázó és korrekt feldolgozása a modernkori Indiában elkövetett legsúlyosabb terrorcselekménynek. ZALÁN MÁRK KRITIKÁJA.

HA MEGINDUL BIRNAM ERDEJE Peter Wohlleben: A fák titkos élete - Mit éreznek, hogyan kommunikálnak? Egy rejtett világ felfedezése

2 nap 12 óra ago
A fák élőlények, kapcsolatot tartanak és óvják egymást. Otthonuk, az erdő, a lombok és ágak látható, a gyökerek rejtett hálózata, melynek részei a bogarak, a gombák, baktériumok, a születés és az elmúlás is. De vajon - szólal meg bennünk a kétely - miért nyomták ezt a könyvet papírra? SÁNTHA JÓZSEF ISMERTETŐJE.

APA CSAK EGY VAN David Eldridge: Ünnep / Miskolci Nemzeti Színház

2 nap 12 óra ago
Brutális, elviselhetetlen családi történetet mesél el a Miskolci Nemzeti Színház előadása, az Ünnep. Thomas Vinterberg 1998-as Születésnap című filmje és a film alapján készült színpadi adaptáció jóval túlmutat az egyéni helyzeteken, széleskörű társadalmi problémákat boncolgat. PUSKÁS PANNI KRITIKÁJA.

KÉT ÜLÉSBEN Beszélgetés Spiegl Annával

3 nap 9 óra ago
Ritkán van arra alkalom, hogy egy színésszel a premier előtt, bőven benne a próbafolyamatban, és a bemutató után is beszélgessünk. A véletlen azonban úgy hozta, hogy a K.V. Társulat Médeia című előadásában vendégként játszó Spiegl Annával ilyen izgalmas kalandban lehet része a Revizor olvasóinak. PAPP TÍMEA INTERJÚJA.

NAGYSZERŰ OPERA KERES EGY SZERZŐT Muszorgszkij: Hovanscsina / BTF 2019

4 nap 12 óra ago
Bojti János hangtáros és zenei rendező feleségével, a nemrég elhunyt zenetörténésszel és rádiós szerkesztővel, Papp Mártával együtt hosszú évek óta a 19. századi orosz zene, különösen a Muszorgszkij-életmű igen jelentős kutatójának számít. MALINA JÁNOS KRITIKÁJA.

AZ ELMÚLÁS MÉLTÓSÁGA Alaine – Ideje a meghalásnak / KL Színház

1 hét ago
Két test, egy személy. Az egyik fiatal nő, a másik öreg és báb. Polcz Alaine személyiségének két énje, a szép halálra felkészítő pszichiáter és az elkerülhetetlennel viaskodó idős asszony beszélget az öregedésről, készül a halálra. S közben táncol és énekel. Mert az élet minden rondasága ellenére gyönyörű. NÁNAY ISTVÁN ÍRÁSA.

A GAGYI KÉNKÖVES POKLA Hellboy

1 hét ago
Amikor arra gondolunk, hogy mit nem szeretnénk látni egy franchise újraindításakor, minden bizonnyal valami olyan katasztrófa jelenik meg rémálmainkban, mint amilyen Mike Mignola képregényfigurájának visszatérése. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA.

AZ ÚJRAGOMBOLT UNDERGROUND Fekete Lyuk – A pokol tornáca. Budapesti Underground ’88-’94 / Kiscelli Múzeum

1 hét 2 nap ago
A józsefvárosi Fekete Lyuk (1988-1994) történetét bemutató kiállítás egyszerre jeleníti meg a korabeli Budapest underground-alternatív kultúráját, ennek szereplőit, valamint a korszak zenei (punk, hardcore, metál, new wave stb.) mozgásait-törekvéseit. Az interjúk, archív filmfelvételek, fotódokumentumok mellett koncertplakátok, zenekari pólók, lemezborítók, sőt, ruhadarabok idézik fel a Fekete Lyuk extravagáns miliőjét, sajátos atmoszféráját. HAVASRÉTI JÓZSEF KRITIKÁJA.

HANGOK A PARNASSZUSRÓL Ránki Fülöp a Zeneakadémián

1 hét 2 nap ago
Vannak zongoristák, akik pályafutásuk során soha nem jutnak el Liszt rendkívüli erőpróbát képviselő gyűjteménye, a Transzcendens etűdök megszólaltatásáig, az a huszonnégy éves művész azonban, akiről az alábbi kritika szól, már többször is eljátszotta a gyűjteményt – ráadásul mind a 12 darabot egyazon hangversenyen, egyvégtében. CSENGERY KRISTÓF ÍRÁSA.

A LÉTEZŐ VILÁGOK LEGJOBBIKA Jocky TV

1 hét 3 nap ago
Biztosan jól megkutatott közvélemény és megfontolt üzleti döntés áll amögött, hogy 2019. február 17-én elindult a Jocky TV. A „megfelelő embert a megfelelő csatorna elé” szerkesztői elv alapján én kaptam a nemes feladatot, hogy a Revizor olvasóinak beszámoljak az elmúlt hetek tapasztalatairól. PAPP TÍMEA ÍRÁSA.

Bejelölve

2 óra 22 perc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna