SZERELEMSZÍNHÁZ Szigligeti - Fábián - Benkó – Horváth: Liliomfi / Soltis Lajos Színház, Celldömölk

3 nap 8 óra ago
Szigligeti Ede Liliomfi című komédiáját kedvelik a színházcsinálók, talán mert izgalmas a vaskos vicceknek tűnő otrombaságokkal tarkított, érzelgősen bárgyú történetet színre vinni valamilyen aktuális népi bohózat formájában. A MU Színházban a celldömölki Soltis Lajos Színház lendületes, vidám vendégjátékát láttuk. PROICS LILLA ÍRÁSA.

ADJ PÉNZT! A Revizor is rád számít

3 nap 8 óra ago
Mondhatnánk szebben, alább meg is próbáljuk. Ráadásul szégyenlősek vagyunk, szóval Petri Györggyel is szívesen szólnánk, így: „Veszitsenek el nagyobb összeget az utcán, / amit én majd véletlenül megtalálok.” A SZERK.

VERDI, A KERESZTMETSZET Az Óbudai Danubia Zenekar Verdi-sorozata

4 nap 6 óra ago
November 23-án, az Óbudai Danubia Zenekar őszi Verdi-ciklusának harmadik, befejező hangversenyén Kálmándy Mihály volt a zenekar énekes partnere a BMC hangversenytermében. A karmester Pál Tamás, a házigazda-műsorismertető Eckhardt Gábor volt. MALINA JÁNOS ÍRÁSA.

BERGMANON INNEN, WOODY ALLENEN TÚL Házassági történet

4 nap 6 óra ago
Úgy látszik, Noah Baumbachnak a válás jön be: a Házassági történet a legjobb filmje A tintahal és a bálna óta. Remek írói-rendezői-színészi teljesítmény, és csak egy egészen kicsi hiányzik ahhoz, hogy igazán nagy film legyen. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA.

KHATIA CIKLON A Concerto Budapest hangversenye(i)

1 hét ago
Rahmanyinov II. zongoraversenyét minimum olyan színpadiasan kell játszani, mint ahogy azt Khatia Buniatishvili tette november 24-én, a Zeneakadémián. És ez most korántsem negatív jelző. CSABAI MÁTÉ ÍRÁSA.

TALÁN KICSIT TÚLZOTT SZIGOR A fecsegő potyautas 79.

1 hét ago
Szerénységem efféle idegességgel már régen bírt. Különben még Erdogan effendi látogatása előtt történt, mondom, történt, hogy becsoszogtunk valamelyik kedves művészmozinkba, és megtekintettük a megfelelő izgatottsággal fölkonferált magyar filmet, a Drakulics elvtársat. SZÍV ERNŐ ÍRÁSA.

KOSZT, KVÁRTÉLYT Pintér Béla: Szutyok / Jászai Mari Színház, Tatabánya

1 hét 2 nap ago
2009 óta tíz olyan évünk telt el, amely sokat változtatott társadalmi állapotokon, helyzeteken, politikai irányokon, célokon, hangsúlyokon, hangulatokon. Feltehető, hogy Pintér Béla ma nem írná meg a Szutyokot (mármint ha akkor nem írta volna meg), vagy talán: ma nem a Szutyokot írná meg. STUBER ANDREA KRITIKÁJA.

VOLTAK VELEM BAJOK Nádasdy Ádám: Jól láthatóan lógok itt

1 hét 4 nap ago
A haláltudattal viselős, összegző-lezáró öregkori líra jelentékeny vonulata a magyar költészetnek: az Őszikéktől a Kháron ladikjánig, vagy épp Kálnoky László utolsó néhány verseskötetéig. Furcsa tán leírni, de ehhez az erős sorhoz csatolható most Nádasdy Ádám (csakis fizikai valójában) karcsú kötete is. LÁSZLÓ FERENC ÍRÁSA.

LÉLEK ÉS POR Nagy Márta: Újrakezdés / B32 Galéria

1 hét 4 nap ago
Látjátok feleim szümtükkel, mik vogymuk: isa, por és hamu vogymuk. A halotti beszédben az isa az íme szó lehetséges változata. Az íme, a dolgokra való mutatás, a felmutatás szava. Nagy Márta a porral és hamuval felmutat valamit. Merjünk nyitottak lenni rá. MOHÁCSI ANDRÁS ÍRÁSA.

NŐK MAGUKRÓL XIII. Nemzetiségi Színházi Kollokvium / Figura Stúdió, Gyergyószentmiklós

2 hét ago
A hargitai Gyergyószentmiklóson, egy Fótnál kisebb lélekszámú székely városka színházának társulata, a Figura Stúdió Színház rendezi kétévente a Nemzetiségi Kollokviumot – immár tizenharmadszor. Idén magyar, zsidó, cigány, német, szerb színházcsinálók mutatták be egy-egy munkájukat. A programot kiállítások, kollázs-workshop, esténként koncertek, DJ programok, felolvasószínház, filmvetítés és könyvbemutató is gazdagították. PROICS LILLA ÍRÁSA.

ŐSZI SZÁRNYALÁS Kamara.hu / Zeneakadémia

2 hét ago
Az ez évi kamara.hu fesztivál két utolsó esti hangversenyére november 16-án és 17-én került sor a Zeneakadémia nagytermében, illetve a Solti György-teremben. MALINA JÁNOS BESZÁMOLÓJA.

TRANSZILVÁN KRIMI Valan - Az angyalok völgye

2 hét 1 nap ago
Az elsőfilmes Bagota Béla Valan – Az angyalok völgye című krimije a nordic noir vagy másik néven skandináv krimi erdélyi verziója. A zsáner kötelező elemeit hozza a film, de a végeredmény valahogy nem az igazi. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.

Checked

1 óra 39 perc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna