MAGYAROK, SZERBEK, SZERELMESEK Hunyady Sándor: Feketeszárú cseresznye / Miskolci Nemzeti Színház

21 óra 25 perc ago
Dúl a háború az országban, a magyarok és a szerbek egymás ellen (is) harcolnak, de a bácskai kisvárosban egymás mellett kell élniük. A szerbeknek el kell viselniük a frontra készülő magyar katonák dajdajozását, erőszakosságát. Az elvesztett háború után viszont a magyaroknak kell összeszorított foggal átadni a hatalmat és tűrni a szerbek által újonnan kinevezett potentátok zaklatásait. URBÁN BALÁZS KRITIKÁJA.

A NER NATJA

3 nap 22 óra ago
A régi-új NAT, minden felháborító figurájával, kánonná magasztosított fűzfapoétájával és lektűrszerzőjével, abszurd történetképével és nyílt történelemhamisításával, poroszos pedagógiai elveivel és rosszélmény-pedagógiájával, egyételmű, sőt büszkén vállalt kultúraellenességével és szakmaiatlanságával, áltudományos hagymázaival és ordas eszméjével együtt – rendszerszintű probléma. KONOK PÉTER ÍRÁSA.

FÜGGETLEN ŐRÜLET A lovas lány

5 nap 23 óra ago
Nehéz lenne vitatkozni az állítással, hogy minden jó művészet hatást vált ki a befogadóból. És minél jobban elbizonytalanítja, zavarba hozza, annál értékesebb. Jeff Baena új filmje, A lovas lány mindent elkövet, hogy maximálisan eleget tegyen ennek, és szinte már az őrületbe kergesse nézőjét. Mégsem úgy állunk fel a végén, hogy az év filmjét láttuk volna. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA.

KI KICSODA? A Pannon Filharmonikusok a Müpában

1 hét 4 nap ago
Négy az egyben - hirdette a Pannon Filharmonikusok január 31-i hangversenyének programja, s mi még tovább finomíthatjuk az igen kedvező ajánlatot, hiszen ezen a koncerten két évszázad három zeneművét hallhattuk négy zeneszerző tollából, bár közben nem is hagytuk el a romantika terrénumát. MALINA JÁNOS KRITIKÁJA.

Checked

15 perc 20 másodperc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna