MIT TOLSZ? Jonathan Maitland: Tagadj tagadj tagadj / Orlai Produkció

6 óra 10 perc ago
A sport piszkos üzlet, mindenki tol valamit, aki nem, az ne álmodjon győzelemről, aranyéremről. Ennél egy kicsit bonyolultabb a Tagadj tagadj tagadj tézise, ráadásul a messzi jövőben játszódik, szóval a jövőt még tán van mód elkerülni. Vagy nincs. CSÁKI JUDIT ÍRÁSA.

SZÍV KIRÁLYNŐ Viktória királynő és Abdul

3 nap 4 óra ago
„Ezt nem találjuk szórakoztatónak!” - Viktória királynő rendesen ezzel a megjegyzéssel reagált a neki nem tetsző tréfákra. A fejedelmi többest szintén kedvelő kritikus most nem ilyen szigorú, noha roppant vegyes érzésekkel szemlélte Stephen Frears új filmjét. LÁSZLÓ FERENC CIKKE.

LOJÁLIS GYILKOSOK A TAHRÍR TÉREN A kairói eset

3 nap 4 óra ago
Merész ötlet skandináv krimit forgatni Egyiptomról - a kairói rendőrség gyilkossági nyomozásban kiderülő mocskos üzelmei pár nappal a Tahrír téri tüntetések előtt sokat elárulnak annak a társadalomnak a működéséről. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA.

A FECSEGŐ POTYAUTAS 5. 1 szép vers/2

3 nap 4 óra ago
Ment a tévében a Survivor különben, álomsziget, összefirkált testű lányok és fiúk, taktika, stratégia, győzelmi kényszer, kis matatós, virágtépkedős petting a kalyiba hűvösében, az is költészet volt. Úgy van már egy ideje, alakult, hogy minden költészet. SZÍV ERNŐ ÍRÁSA.

NAGY FÁJDALMAK KÉPESKÖNYVE Beszélgetés Csákányi Eszterrel

3 nap 4 óra ago
Az Európai Hidak 2017 – spanyol napok keretében mutatja be a Müpa LaChiusa - Lorca Bernarda Alba című darabját, amit először 2011-ben játszottak. A darab izgalmas táncdráma, sokféle stílust, formát ötvöz, alapjait a García Lorca drámája adja. Akkor és most a címszereplő Csákányi Eszter. VLASICS SAROLTA INTERJÚJA.

HÁTULRÓL SEHOVA Hetedik alabárdos

4 nap 7 óra ago
A film, amelyben Nagy Ervin színészhólyagot, Bezerédi Zoltán a színpadra vizelő igazgatót játszik, olyan rossz nem lehet. Vékes Csaba első mozifilmjének sok hibáját elfedik a színészek, de bátortalanságán így sem tudnak segíteni. Az nem rájuk tartozik. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA.

HELYCSERÉS TÁMADÁS Kingsman: Az aranykör

4 nap 7 óra ago
Matthew Vaughn olyan, mint az a fociedző, aki játékosait bekötött szemmel küldi pályára, mondván, majdcsak betalálnak így is. Aztán a folyamatos mellélövések után az egyik labda valóban a hálóban landol. A kérdés: elég-e egy gól a győzelemhez? VÍZKELETI DÁNIEL KRITIKÁJA.

ZSIGERI KÖTŐDÉS Beszélgetés Rusznyák Gáborral

4 nap 7 óra ago
Ritka, hogy egy rendező két vidéki színházban jegyzett két előadása is a kritikusdíj várományosai között szerepeljen. A miskolci Kivilágos kivirradtig és a kecskeméti Mágnás Miska rendezőjét, Rusznyák Gábort kérdeztük. JÁSZAY TAMÁS INTERJÚJA.

A LIFTGYÁR VÉGZETE A zérus gyár, Szívritmuszavarok / 14. CineFest

5 nap 8 óra ago
Igen jó hangulattal búcsúzott a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 14. felvonása. És egy új élménnyel: a zsúfoltsággal, a vetítésekről lemaradó nézőkkel. Persze ez egyelőre csupán a kisebb termekre volt jellemző, bár a kedvező időpontokban (értsd: munkaidő után) a legnagyobb teremben is szépen gyűltek az érdeklődők. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA.

MINDIG A HIÁNYOKBÓL TUDOK ELINDULNI Beszélgetés Tompa Andreával

6 nap 8 óra ago
A rózsa erős metafora. A nőiségé, az erőé, a hallgatásé, a törékenységé. Az egyszervolt kerté. A sub rosa a titoké. Ahogy Vilmos, az Omerta központi figurája látja, láttatja rózsáit, indítja el a történetszálakat, mondja új regényéről Tompa Andrea. MARTON ÉVA INTERJÚJA.

Ő AZ IGAZI! Sherlock Holmes

6 nap 8 óra ago
Eljátszhatta és eljátszhatja még Sherlock Holmest bárki, Jeremy Brettet vélhetőleg akkor sem fogja senki felülmúlni. Miatta mondjuk, hogy ez a klasszikus Holmes-sorozat, és miatta élvezzük minden pillanatát. GERA MÁRTON KRITIKÁJA.

MINTHA IDŐZÍTETT BOMBÁVAL VACAKOLNÁL Beszélgetés Pálmai Annával

1 hét ago
„Székely Kriszta hidegfejű és forró szívű rendező. Érzékenyen, kíméletlenül az emberi minőségek igazságaira törekedve rendezte meg A kaukázusi krétakört."- mondja a Színikritikusok Díja legjobb női főszereplő kategória egyik várományosa, a Grusét alakító Pálmai Anna. MARTON ÉVA INTERJÚJA.

A BOLGÁR SEMMI ÉS VAN GOGH 14. CineFest

1 hét ago
Miért is hiszi azt az ember, hogy ami jó, az csak kevesek élvezete marad, míg világ a világ? A miskolci CineFestet, amely a filmkedvelők viszonylag szűk körének hoz el évről évre filmes csemegéket, idén felfedezte a közönség. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA.

EZ NEM A MI ÉLETÜNKRŐL SZÓL Interjú Hajdu Szabolccsal

1 hét 2 nap ago
A Látókép Ensemble Kálmán-nap című előadását a legjobb független színházi előadás díjára jelölték idén a kritikusok. Ennek apropóján beszélgettünk színházról, filmről, a rendszerről és a Filmalapról, na meg a kritikáról Hajdu Szabolccsal. PUSKÁS PANNI INTERJÚJA.

Bejelölve

2 perc 8 másodperc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna