TÖRTÉNELMI TURKÁLÓ Minden múlt a múltam - #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan / Magyar Nemzeti Galéria

16 óra 40 perc ago
A Fortepan százezres digitalizált fotógyűjteményének mintegy háromszáz képéből nyílt kiállítás a Nemzeti Galériában. Az emberi élet szakaszai szerint tematizált válogatás valójában a huszadik század civil történetének képes krónikája. Érdemes böngészni a tablót – mindenki garantáltan magára ismer valahol… ZÖLDI ANNA ÍRÁSA.

Balogh Tibor levele a Revizor szerkesztőinek

22 óra 41 perc ago
Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Balogh Tibor nekünk írott levelét, meg azt a szöveget is, amit Karsai György egyetemi tanár, színikritikus nálunk megjelent levelére írt.

ATOMOKRA HULLVA Csernobil

1 nap 16 óra ago
Az ötrészes Csernobil vitathatatlanul a sorozatgyártás egyik csúcsteljesítménye. Autentikus krónika az atomkatasztrófáról és arról, hogy ahol zsarnokság van, szem vagy a láncban. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.

IZGATNAK AZ ILLESZKEDNI NEM TUDÓ HŐSÖK Interjú Schein Gáborral

4 nap 20 óra ago
"Először versben írtam meg Kiefer történetét, majd a Megölni, akit szeretünk című kötet címadó novellájában. De továbbra is foglalkoztatott a téma, mi történik egy hozzá hasonló alkattal Magyarország egy kitalált városában." Az Ünnepi Könyvhétre megjelent Megleszünk itt című regényéről beszélgettünk Schein Gáborral. MARTON ÉVA INTERJÚJA.

SLÁGER, BALATON A fecsegő potyautas 72.

5 nap 17 óra ago
Mondják az emberről, hogy szög. Alszik a hideg homokban, egy impozáns megváltásra se ébred fel, belehorkol az angyali trombitaszóba, morog valamit, a fal felé fordul. Mondják, hogy sárkányfogvetemény. Mondják, hogy nádszál. SZÍV ERNŐ ÍRÁSA.

MICHELANGELO ÉS A KÍSÉRTÉS A test diadala. Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet / Szépművészeti Múzeum

1 hét ago
Mi legyen a vezérvonalunk? Michelangelo gazdag életművének végigkövetése, esetleg az emberi testábrázolás fejlődésének tanulmányozása? Vagy arra vagyunk kíváncsiak, hogy a kezdeti elképzelésekből hogyan születtek meg a Sixtus-kápolna alakjai? Esetleg azt nyomozzuk, hogyan hatott Michelangelo tanítványaira és kortársaira? Ha csak egyetlen szóval kellene jellemeznem „A test diadala. Michelangelo és a 16. századi rajzművészet” kiállítást, az minden bizonnyal a kísértés lenne. SOMOGYI-ROHONCZY ZSÓFIA ISMERTETÉSE.

A TÖRTÉNELMI AUTISTA Karig Sára: A szerencse lánya - életútinterjú

1 hét ago
Húsz éve halt meg Karig Sára, és vele együtt búcsúzott az a század, melynek ő nemcsak tanúja, de látlelete is volt. Valóságos polgári lélekvesztő, ahogy a század nagy vizein keresztülevez. Az interjúkötetből ennek az evezésnek minden fontos részlete kiderül. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF RECENZIÓJA.

RETRÓ RENDŐRAKADÉMIA Az újonc

1 hét 1 nap ago
Nathan Fillion a Castle után Az újonccal tért vissza, ám az csupán egy újabb rendőrös sorozat, semmi több. RAKITA VIVIEN KRITIKÁJA.

Checked

1 óra 35 perc ago
Az NKA kritikai portálja
SubscribeFeliratkozás a következőre: Revizor hírcsatorna